Társasági nyereségadó-kategóriák

 

300.000GBP-ig 19%
1.500.000GBP-ig egyenletesen emelkedve 40%
1.500.000GBP felett 45%

 

Könyvelés

Ne feledje, minden cégnek szüksége van könyvelőre ahhoz, hogy levegye az Ön válláról az adminisztráció, és egyéb adóhatósággal történő kommunikáció terhét. Így, Ön 100%-ban tud koncentrálni cége sikeres működtetésére. Ezzel együtt természetesen az sem hátrány, hogy kollégáink beszélnek magyarul, és angolul egyaránt. Így is megkönnyítve az Ön ügyintézéseit. Az általunk bejegyzett Angol cégének székhelye LONDON BELVÁROSÁBAN található! Itt biztosítjuk vállalkozásának székhelyet, és levelezési címét is. Irodánk, angol cégalapítással, illetve angliai cégének könyvelésével, illetve cégének könyvelésének kiajánlásában fog Önnek segíteni. Ezen felül az Angol adóhatósággal és a cégbírósággal folyamatosan kommunikálunk, levelezünk cége zavartalan működése érdekében. Az Ön cégének adózási éve a cégbejegyzést követő 12 hónapra vonatkozik. Adóbevallást legkésőbb ezt követően 9 hónap múlva kell elküldeni. Ezen felül még fontos tudni, hogy a cégének adószáma (TAX REFERENCE NUMBER) a bejegyzést követő 2-3 héten belül érkezik meg.

 

FONTOS!

VAT number (EU-s ÁFA szám) az igénylést követő 4-6 héten belül érkezik meg. Az ÁFA körbe történő bejelentkezés nem tevékenységhez kötött, hanem elért forgalom alapján kell cégét bejelenteni az ÁFA – kötelezettség körébe. Ennek mértéke 85.000 GBP. Tehát ha ez alatti a forgalma, akkor ÁFA-mentesen kereskedik cégével. Az ÁFA maximum mértéke 20%, de van sok termék amely ÁFA mentes, illetve 20% alatti.

Angliában az Eu-s Áfa szám kiadása nem automatikus, és azonnali mint Magyarországon.  Ezért annak megigénylésekor az adóhatóság bizonyos megszorításokat, követelményeket ír elő. Sok esetben mind ezek teljesítésének ellenére, az adóhatóságnak teljes körű jogában áll a kérelem elutasítása!

Az Europai Úniós Áfa szám igénylésének feltételei

  • Működő cég
  • 12 hónapos folyamatos angliai tartózkodás, melyet az angol adóhatóságnak kell igazolnia
  • Számlák melyek igazolják a cég működését
  • Szerződések melyek igazolják a cég működését, természetesen angol fordításban
  • Angliai iroda, vagy telephely
  • Angliai bankszámla
  • Igazolás arról, hogy a cég hirdeti tevékenységét Anglia felé ( weboldal angolul, ujság hírdetés Angliában, stb...)
  • Angol nyelvű írásbeli nyilatkozat arról, hogy leendő partnerei csak abban az esetben hajlandók Önnel szerződni, illetve a későbbiekben vásárolni Öntől amennyiben cége rendelkezik EU-s Áfa számmal. (VAT Number)
  • Angliai "UK Resdency"

Amennyiben a fentieket nem tudja teljesíteni, bizonyítani az Eu-s Áfa szám igénylésekor,
sajnos nem tudjuk kérelmét a hatóságok felé elindítani!