Bankszámlanyitás Angliában

A cégek, és hivatalok túlnyomó része kéri, hogy legyen az Ön vállalkozásának is angol bankszámlája. Azzal is igazolva, hogy vállalkozása tisztán, pénzmosástól függetlenül tevékenykedik. Valamint a későbbiekben az adó kifizetése is bankszámláról történik. Ennek köszönhetően az Ön cégének is szüksége lesz egy angliai bankszámlára. A bankszámlanyitás Angliában nagyon könnyen történik. A számlanyitáshoz a banki időpontot jellemzően, a cégalapítást követő 4. napra kérjük ügyfeleinknek. De amennyiben ez az időpont nem fog megfelelni, ezt követően Ön bármikor érkezhet a számlanyitás időpontjára. Amennyiben igénybe szeretné venni UK Bankszámlanyitás  szolgáltatásunkat, kérjük elérhetőségeinken jelezze felénk ez irányú szándékát. A bankkal történő egyeztetés miatt fontos számunkra. Ennek a számlanyitásnak a feltétele, UK RESIDENCY.

Előre is köszönjük!

Az angliai bankszámlanyitáshoz szükség van

  • Magyar személyi igazolványra, vagy útlevélre
  • Három hónapnál nem régebbi az Ön magyar lakcímét igazoló közüzemi számlára, vagy magyar bankszámlakivonatra melyen az Ön neve és bejelentett lakcíme szerepel
  • Illetve az angol LTD. cégpapírokra
  • Uk “Residency”
  • Személyes jelenlétre esetleg (külön költségért) tolmáccsal

Ez utóbbit mi szolgáltatjuk a bejegyzést követően. A számlanyitási kérelem jellemzően nem tart tovább 30 percnél. Mely nem más mint egy interjú a cég-igazgatókkal. Az interjú során, jellemzően megkérdezik hogy milyen összegek, honnan, és milyen alkalmanként érkeznek a számlára, ezek befizetések, utalások, vagy csekkek – depozit. A bank ezt követően rögzíti az adatokat, és azok alapján dönt arról, hogy biztosít e, vagy sem a cégnek bankszámlát. Természetesen a banki-tranzakciók könnyebb lebonyolítása érdekében internet, és telefon-bankos szolgáltatást is fog kapni az Ön cége részére.

UK BANKOK

FONTOS!

Cégének bankszámlára a cég aktuális működésétől az aktuális adóév végéig,
illetve ezt követően van szükség, a közterhek befizetése érdekében!

Ezt megelőzően, tehát a cég működésének megkezdése előtt nem tudunk nyitni cégéknek bankszámlát,
ugyanis a bank, illetve az adóhatóság nem látja indokoltnak annak kiadását.

Alvó cég

Tehát alvó, nem működő cégek esetében nem megoldható a bankszámlanyitás Angliában! Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha valaki NON-UK Resident, vagy Service Address, illetve Nominee szolgáltatást használ cégében. A bank ezekben az esetekben a pénzmosás vonatkozó hatályos jogszabályaira hivatkozóan, “az adatok nem tisztánlátása” miatt, Angliában visszautasítja a számlanyitást!